top of page
HILA_22_12_46_0688.JPG

EXCURSIE CU CLASA

RETEZAT-OSLEA

Words: Costa

Party Pics: Cosmina Dolha

Video Edit: Lucian Dachman

             Pentru că se apropia notoriul Red Bull Oslea Hike & Ride, dom' profesor Hila a considerat că o excursie cu clasa înainte de eveniment avea să cimenteze coeziunea grupului și deasemenea să ofere prilejul aclimatizării cu zona. Au răspuns prezent următorii elevi: Costa, Măslina, Gavo, Bibi și Luci.

            Ca destinație a fost aleasă cabana Buta aflată pe versanții sudici ai Retezatului, la capătul unei vai de o spectaculozitate ieșită din comun. Ideea era să fie parcurs pe jos drumul de 5 ore pentru apropierea de cabană, ca un prim test pentru forța fizică și mentală a clasei. Însă lipsa zăpezii din zonă a făcut ca autobuzul școlar să ajungă până aproape de cabană, spre fericirea câtorva dintre elevi, care au trebuit să se întrebuințeze  doar un pic în efortul de a curăța câțiva brazi căzuți pe drum.

            Pentru programul de ski, vremea nu prea a fost de partea noastră, ceața și zăpada putrezită însoțindu-ne pe toată perioada excursiei. S-a trecut astfel la felurite jocuri de cabană sau din jurul cabanei cum ar fi , săritul cu ciocanul și cu skiurile, degustarea câtorva ceaiuri și suculețe, executarea de viraje cu vedere la parcul național Retezat, precum și realizarea unui scurt metraj.

             Una peste alta, în ciuda condițiilor, toți elevii au plecat fericiți și împliniți din excursie și au putut aborda cu un suflu nou evenimetul ce avea să înceapă vineri.

            Red Bull Oslea Hike & Ride a fost din nou o reușită, iar prezența calificărilor, pentru prima dată, a facut ca nivelul finalei de sâmbătă să fie unul de top pentru competițiile de gen de la noi.

            Dar cum despre eveniment deja a fost bombardat internetul cu o mulțime de articole, poze, filme, noi încheiem cu o parte mai puțin vazută și anume petrecerea de după concurs, unde premianta clasei Măslina a primit onoarea de la dom' profesor să imortalizeze pe biți destrăbălarea generală ;)

            Enjoy and see ya all next year !

            Pace!

bottom of page