top of page

MELLODGE TO OSLEA

words: Costa

Când a sunat telefonul într-o duminică seara și mi-a spus Paul ca în Parâng i-a dat 40 de fresh, planul pentru întreaga săptămână s-a conturat de la sine. De luni până miercuri pe Parâng, iar apoi continuare spre Oslea unde urma să aibă loc concursul Red Bull Oslea Hiride. Luni dupămasă eram deja in Sibiu unde am făcut joncțiunea cu Bobo şi Skoda lui zburătoare, iar seara eram deja în livingul de la Mellodge, de unde ne minunam și ne gândeam cu emoție la următoarea zi, privind afară la stratul mai mult decât sănătos de zăpadă care ne aștepta.

A doua zi, primii la telescaun, și deși vremea era închisă, am arat toată ziua colțișoarele împădurite ale Parângului cu faceshots după faceshots. După prea multe ture ne-am reîntregit echipa cu Tibi şi Martin sosiți la fix pentru a prinde ultima urcare. Bobo a zis că avea chef să mai sară un pic și astfel am ajuns la kickerul lui Pârvan de la Slima, care stătea neatins din ianuarie, de la dublu-backflipurile deja celebre pe facebook. Ciucanul nu a stat mult pe gânduri și a dat și el first-try backflip și un super stylish fs 180 indy, în timp ce Martin se dezvirgina între ale săritului cu snowboardul cu un method de clasă. De fericire nu s-a abținut apoi să nu facă poza din Scarface ;) Acțiunea nu s-a terminat aici, Bobo neputând fi oprit până nu a rezolvat șopronul din curtea Mellodge, intr-o amintire a vremurilor de demult.           

Miercuri, împreună cu colegii arbitrii, Găvo și Jaffi, sosiți și ei în timpul nopții, aveam un singur țel: să prindem fereastra de soare pe care o tot prognozau siteurile meteo. Și într-adevăr soarele a ieșit exact la fix încât să prindem stashul ascuns de powder a lui Paulică de pe Parângul Mic, iar ca bonus să schiem și colibele momârlanilor de la Slima.

Joi, cu noaptea în cap, am plecat spre Oslea pentru că Tibi avea programat pre-fotoshootingul cu colegii de la Red Bull. După cafeluța de la ora 9 de la Cheile Buții, ne-am întâlnit cu Laurențiu, om din duo-ul de producție al evenimentului și cu restul echipei și am pornit spre creastă. Calitatea zăpezii aici era un pic mai slabă decât ce am întâlnit în Parâng, în schimb soarele strălucea și păsărelele cântau. După o coborâre din creastă ne-am oprit pentru poze la un drop unde iarăși Bobo a fost de neoprit ("7 trezuri coaie"), terminând cu câteva pow-turnuri. Și când credeam că e gata ziua, din pădurea seculară, a apărut Gavo, în costum de plajă, pregătit pentru noi fapte de vitejie. Spotul a fost găsit rapid, o ramură de brad scăldată în lumina asfințitului, iar Bobo și Găvo se întreceau cine să sară primul. A rezolvat-o G-man și datorită hainelor, sau mai bine zis datorită lipsei lor ;) Shane McConkey ar fi fost mândru de băiatul nostru.

Vinerea a fost ziua relaxării și a pregătirii pentru competiția de a doua zi. Totuși am mai facut o tură până sus iar la întoarcere am dat de Bando din Ciuc care nu s-a lăsat până nu a dovedit piramida Iluminati. Seara am fost la ședința tehnică (aia adevărată ;) unde ne-a fost prezentată fața de concurs și celelalte detalii folositoare pentru a doua zi.

Ziua concursului a avut parte de o vreme perfectă dar și de o zăpadă puțin înghețată și tare. Soarele a ieșit exact când a ajuns primul concurent în creastă și a rămas cu noi pe tot parcursul zilei. I-am putut vedea pe participanți alergând spre creastă, bravo “frații” Pintican, cei mai rapizi, dar și coborând în mare stil, aici remarcându-l pe Paul Pogo cu o linie executată perfect. Marii câștigători ai zilei au fost cei de la The Freeride Krew cu prea multe locuri 1, 2 și 3 ca să le mai detaliem aici. Seara s-a încheiat cu petrecerea astronautică ce a ținut până la răsărit.

Cam așa au fost cele 7 zile din munții momârlanilor, ținut feeric plin de magie și spiritualitate și să nu uităm, plin și de distracție. Props to mellodge.ro, CAVJ, Laurentiu & Mihai, The Freeride Krew, MWFilms, El Chapo si tuturor celor implicati.

bottom of page