top of page
HILA_2020_22_10_51_27_0024.jpg

OSLEA RECAP

words: Costa

Cine nu a auzit astăzi de Red Bull Oslea Hike&Ride, cel mai important eveniment de freeride de la noi? Toată scena românească de ski și snowboard asteaptă în fiecare an cu sufletul la gură acest concurs, cu tot cu prilej de get together. 

În luna februarie tot omu' își face foaie de concediu, duce copiii la bunici, cățeii și pisica la pensiune, închiriază peeps, airbag și își dă o ceară pe talpă. Oslea clar nu se retează! Ba chiar la ultimele ediții s-a ajuns la recorduri nebănuite, locurile de la înscrierile în competiție epuizându-se în primele 3 minute de la lansare. Cu alte cuvinte, pentru a participa la Oslea, pe lângă toate calitățile sportive, mai aveai nevoie și de ping de gamer la PC.

 

Ei bine, acum 10 ani, când Mihai și Laurențiu mi-au prezentat ideea lor de a organiza un eveniment pe muntele Oslea, spre rușinea mea, habar nu aveam că există această zonă desprinsă parcă de undeva din the Great White North și tocmai la o aruncătură de băț de Parângul unde îmi făceam veacul în acei ani. Două, trei poze mai târziu, timp în care ne tot minunam de cresta Oslei încarcată cu o zăpadă de Alaska, atât eu  cu grupul de arbitrii, cât și fratele Hila, am fost bucuroși să punem o mână la bunul mers al eventului. 

 

Astfel s-a născut Oslea Hike&Ride Challange, concurs de alergat la deal și dat la vale :)

Au urmat acești 10 ani de Oslea, fiecare ediție nesemănând cu cealaltă, atât prin prisma condițiilor de concurs, cât și prin cea a formatului. 

 

10 ani în care s-a format vibe-ul Oslea, 10 ani în care acest eveniment a contribuit la coagularea scenei românești de freeride dar mai ales la evoluția ei. Noi toți suntem datori cu câte un mare MULȚUMESC adresat prietenilor de la Clubul Alpin Valea Jiului, cei care an de an au reușit să mențină în viață visul Oslea.

Fratele Hila a pregătit la acest ceas aniversar o suită de instantanee de la fiecare ediție Oslea de până acum, o parte dintre ele unpublished and unseen, direct din pălăria magicianului cum s-ar zice.

Enjoy and see you all on the top! 

tap image for info

bottom of page