top of page

FULL MOON BALEA

words: Costa

 Proaspăt sosiți din Italia, unde nu am prins cele mai bune condiții posibile, adică a fost doar gheață și zăpadă putrezită, am hotărât să încercăm în weekend o tură la Bâlea Lac, încurajați fiind și de prognoza meteo care se arăta mai mult decât favorabilă. 
            Ajunși sâmbătă dimineața am găsit o Bâlea cu blue-bird, un strat de 20 cm de fresh și rece ca în Alaska. Aici ne-am întâlnit cu prietenul Iulius care tocmai facea oficiile de gazdă pentru participanții la deja celebra Fullmoon Riding, întâlnire a pasionaților de freeride sub clar de luna organizată de către Akline. A urmat o zi de acomodare, cu ture în căldarea care spre seară începea să arate mai ceva ca și Nordkettul in a Big Day, adică foarte treckănit. La apus Iulius și Paul Pogo au dat o Vaiuga pe zăpada roșie a asfințitului, urmăriți atent de drona lui Martin și de obiectivul hila.ro
            După festinul culinar organizat pentru participanții la Fullmoon, la care ne-am alăturat și noi, și câteva berici de sete, am revenit în căldare pentru evenimentul central al weekendului, coborârile la lumina lunii. Cine ar fi crezut că atât vizibilitatea cât și farmecul peisajului va fi mai mare decat în același loc câteva ore mai devreme în timpul zilei? Și într-adevăr așa a fost, pentru că se știe, în aceasta perioadă a anului căldarea Bâlei se află aproape tot timpul în umbră pe perioada zilei. Tutzi, Anca, Costa și Iulius împreună cu ceilați au profitat din plin de acestea.
           Ultima zi a fost cea a explorării. Pompați de pozele amicului Șodi de cu o zi înainte am hotărât să ne dăm la sudiști, adica pe versantul sudic al vârfului Paltinu. După o urcare lungă și grea așteptările ne-au fost răsplatite de niște condiții de nota 10. Soare, fresh și steep. Costa a dat o linie șerpuitoare between the rocks, Paul s-a luat la trântă cu toate spineurile întâlnite în cale, Iulius și-a mai dat câteva șpreiuri în barba tot mai mare, Tutzi a găsit scocul perfect iar Hila, deși ocupat cu fotografiatul, a zis ca a fost cea mai tare coborâre a lui din sezon. Pe drumul prin tunel, Paul s-a mai grabit la o linie din Capra pe aceeași zăpadă roșie pe care s-a dat cu o zi înainte. All in all, o zi perfectă în compania perfectă.
            Încheiem aici, dar rămânem cu amintirea unui weekend de vis, care ne-a dovedit că fericirea nu trebuie căutată departe de casă ;)
            Props to Akline, The Freeride Krew, mwfilms.ro, Cabana Paltinu și La Castel.

bottom of page