top of page

OSLEA HIRIDE 2015

E început de martie, deci se știe, e Red Bull Oslea HiRide, concursul de alergat la deal și alunecat la vale cu cel mai mare impact din ultmii ani pentru scena românească de freeride. Peste 100 de concurenți au muncit din greu pentru premiile și faima pusă în joc pe creasta Oslei. 
Am ajuns la pensiunea Cheile Buții, cartierul general al eventului, joi seara după o călătorie neașteptat de rapidă pe noile autostrăzi ale patriei. După berea de bun venit, ne-am gândit împreună cu Alex, Bobo,  Călin, și Costa ce planuri să avem pentru următoarea zi. 
Inițial trebuia să fie ziua oficială pentru recunoașterea traseului și alegerea liniilor de coborâre. Dar ceața și viscolul din creastă care a persistat toată ziua, au făcut acest lucru imposibil, așa că a apărut ideea unui photoshoot în zonele mai puțin cunoscute ale Oslei. Adică în pădure, unde nu era ceața ;)
Ne oprim la un buștean căzut, loc perfect pentru jibbing a la Supernatural. Se pregătește setup-ul, se instalează blitzurile. Când totul este pregătit avem plăcerea unor musafiri, care fără să bată la ușă intră direct în sufragerie, cum s-ar spune. Dar toată lumea este binevenită la întrunirea unei hoarde de rideri. Costash încearcă primul dar și-o cam ia. Alex duce cel mai lung 50-50 cu nose grab out speriind până și urșii din bârlog. Călin e primul care ține landingul cu shifty out, Bando îl dă cel mai styleish iar Jafii închide un ultra tehnic fs 180 switch 50.
Ne mutăm la un alt spot, vechea stână din golul alpin. Călin învârte un 360, Bobo un fs180 iar Jaffi e foarte creativ cu fs180 nose bonk. Găvo însă prinde shotul cu un 180 steezy cheassy. 
Revenirea la pensiune este revenirea înapoi în miezul evenimentului. Are loc ședința tehnică și baia de energie pre-competițională. 
Ziua concursului are noroc de vreme bună. Zeii Oslei au fost îngăduitori, deși prognoza era din filme horror.Competiția a fost foarte disputată la toate categoriile. La clasa Pro însă a fost chiar ultra disputată. La snowboard Bobo își face o linie cu multe trickuri și dropuri. Geza e foarte deștept și grijuliu. Alex e cel mai rapid și se expune cel mai mult.La ski e și mai greu. Bando coboară cu stil și rafinament, Sorin face o linie creativă și fără ezitări, Călin e cel mai rapid și cu cel mai mare drop din concurs.
Seara, după premierea câștigătorilor, ne distrăm cu toții la after party-ul marca Oslea. Adică până la epuizare și până dimineața.
A mai trecut un an, a mai trecut o Osle. Până anul viitor,
Powder to the people!

bottom of page