top of page

NOCTAMBULI

Cum iarna ne-a lovit din plin la începutul lui decembrie, mai ales prin orașe, ne-am gândit să deschidem sezonul cu o operațiune de snowboarding exclusiv urbană. Grupul de acțiune a fost format din Ilie Stupar din Cluj, Pop Adrian din Bistrița, George Bob, americanul nostru, pe care îi vom numi de acum înainte Noctambulii, datorită talentului lor incredibil de a transforma ziua în noapte și noaptea în zi. Grupul a fost completat pe parcurs de fel și fel de personaje reale sau nu dintre care amintim, hila.ro, CoStash, Isabel, Lăbuș, Generaku și AK47. 

După o primă ieșire în Cluj, mai mult pentru reacomodarea cu echipamentul, se pun bazele planului “Noctambulii în Sibiu”, unde ne aștepta Hila. Drumul clasic, cu autocarul din Cluj, a fost binecuvântat de forte superioare, urmăriți cu atenție editul. Aici am descins direct la castelul hila.ro din Cristian, unde ne-am întregit echipa și am pornit să cucerim străzile Sibiului. 
Prima oprire a fost spotul “Submarin”, pardon parcul Sub Arini, unde am testat primul street rail al sezonului. Trickurile au curs în cele trei ore ale sessionului, avand ca repere, fifty to noseslide la George, tail press și nose press la Ilie și frontboard și frontboard 270 out la Adrian. Sesiunea s-a încheiat cu un picnic delicious organizat de nașul Jaffar, chiar pe bancuțele parcului. Deci acțiunea a fost una “Jaffi approved”.

A doua zi deși ne-am trezit devreme, și aveam cafeaua lui Iliuță, tot ne-a prins noaptea pînă am ajuns la Arena Platoș unde vroiam să ne clătim un pic plămânii cu aer de munte. L-am repornit pe Generak și ne-am dat un pic la wallrideul mai neamenajat din stațiune. Costashul a tremurat cel mai mult cu camera în mînă, și asta din nou se vede pe edit. La întoarcerea în Sibiu, am poposit la spotul “Morga”, un rail abrupt la 15 trepte, aflat în imediata apropiere a morgii și a spitalului de urgență Sibiu. Cu alte cuvinte, locația perfectă pentru o sesiune de street jibbing. Datorită karmei locului, spre surprinderea noastră, aproape toate trickurile au ieșit first try: fifty-fifty, tail press, lipslide. Scăpând fără nici o zgârietură din ghearele Morgii, Adrian a vrut să încheie ziua cu o cascadorie adevărată în centrul vechi al orașului, însă după instalarea întregului setu-up, Generakul ne-a lasat în pană nemaivroind să funcționeze. Nu contează, next time will be a charm. Ne-am retras cu toții la un sport mai puțin periculos, și anume halbere viteză.

Cam aceasta a fost operațiunea “Noctambulii în Sibiu”, iar pentru o și mai bună întelegere a acestui text, vă rugăm citiți ghidul explicativ de mai jos. Aici gasiti si pozele hila.ro dar și editul fresh și scanu' proaspat de 35mm a lui Plopu. Enjoy!

 

Ghid explicativ
CoStash = Constantin Bodea, cameraman de ocazie, comentator fără rușine și proprietar de drept al lopeții “Isabel”
Isabel = lopata lui CoStash, de care Adrian s-a îndrăgostit un pic prea mult. Se spune că Isabel va depune plângere penală pentru perversiuni. 
Generak = generator de curent micuț, dar cu inimă mare
Lăbuș = papagalul de pirat a lui Ilie. Eroul grupului, a salvat de la sinucidere un păun uriaș de pe castelul lui Hila
AK47 = arma de bază a lui Pop Adrian aka Plopu aka MachineGunPreacher

bottom of page