top of page

SNOW ON FIRE 2012 -  Etapa II din campionatul național de slopestyle 

words: Costa

Hargita Madaras(i) este comoara ascunsă a ținutului secuiesc, aici aflându-se muntele sfânt al secuilor, toată zona având parte de o atmosferă de basm. Totodată Hargita Madaras este un model de succes pentru cine vrea să-și construiască o stațiune de ski de la zero. Un resort mic dar foarte cochet și care beneficiază de o zăpadă calitatea porno. Totul aici seamănă a stațiune elvețiană. Și ca să fie tot tacâmul complet, Hargita Madaras este și gazda celui mai important event de freestyle din actualul sezon din România. Snow on Fire, copilul de suflet a lui Kinda Geza, ne-a primit cu brațele deschise în perioada 7 – 11 martie. 

Am ajuns pe locație într-o miercure seara după mai multe peripeții legate de ajutorul gps-ului după care m-am ghidat. Aici m-am întâlnit cu prietenul Hila, care tocmai ce suferise o mică hipotermie. Am uitat să vă spun, Hargita Madaras este denumit frigiderul României.

Au urmat două zile de camp, la care a participat toată scena românească de freestyle, plus echipa Burton a Cehiei și cei mai buni snowboarderi din Ungaria. Parkul era structurat în două secțiuni, pro-zone și kids-park. Apropo de kids m-am bucurat când am vazut vreo 20 de copii, skiori și snowboarderi care rockaneau elementele din park. Mihnea Groseanu are steez, Santiago Freinademetz e nebun ca taică-su, Brad Ruxandra se da mai bine ca Jaffar pe țevi. Viitorul sună bine! În parkul mare, în cele două zile de dinaintea concursului, prezența cea mai numeroasă a fost cea românească, cehii preferând înaintea concursului să exploreze backcountry-ul Madarasului. Alifie a fost iepurașul Duracell și ne-a arătat cel mai frumos method din România din ultimii 5 ani. Geza, șeful parkului, știe că doar un 7 stompănit i-ar da șanse la podium, Bobo era setat pe back 3 front 3, Tudorel și Popo se spionau reciproc în bătălia pentru punctele CNS. La skiori, Ghițucă avea style, air și tech, iar Hunor Vajna era surpriza cu cel mai classy backflip. Zilele se terminau de obicei în parcul mic, unde Mateffy era responsabilul cu buna dispoziție și cu punerea în scenă a „portretelor de nuntă”.

Ziua concursului se poate spune că a fost epică. A început în parkul mic cu întrecerea copiilor. Bătălia a fost încinsă mai ales la categoria snowboard groms. A caștigat Tudor Pascu din Sibiu, dar unele voci ne-au șoptit că Mihnea a pierdut puncte datorită unor probleme disciplinare. Asta e, „who’s a gangster always will be a gangster”. La snowboard rookies, Bedi din Cavnic și-a umilit toți adversarii. La ski rookies am văzut trikuri cu care s-a câștigat și la concursul adulților, punctajul Ruxandrei Brad la fete groms a fost așa de mare că putea câștiga și la băieți, iar la fete adulți Sonia Drăgan ne-a arătat eleganță și virtuozitate.

Show-ul cel mare a fost concursul de ski și snowboard adulți. La snowboard, legiunea română formată din Geza, Bobo, Alifie, Tudor, Popo și Vlăduț s-a duelat cu brigada cehească a lui tata Burton, husarii unguri și commandoul polonez sosit chiar în dimineața concursului. Competiția a fost strânsă, locul întâi fiind câștigat la mustață de către Roman Dlauhy din Cehia, urmat de Wolak Tomasz din Polonia și Dan Paulicek din Cehia. Românul Kinda Geza a terminat al patrulea cu Alifie suflându-i în ceafă. La ski Ghițucă a dominat calificările în stil de mare campion, dar în finală a cam ratat totul, locul întâi obținându-l Jano Vertes din Ungaria. Surprizele la concursul de ski au fost două: locul doi obținut de tânărul Akos Kovacs din Târgu-Mureș și punctajul perfect de 0-0-0 obținut în finală de Ștefan Mirescu din Sibiu ;) care a și primit titlu neoficial de Agentul 000. Ziua s-a încheiat cu un party la frumoasa pensiune Sugo, la care toată lumea s-a bestializat cum a putut mai bine și unde starul serii a fost chelnerița Reka.

Cam asta a fost Snow on Fire 2012. Costash vă salută și vă recomandă să stați cu ochii pe hila.ro

bottom of page